Billeder

Slagelseegnens historiske forening - Slaglosia

Billeder og beskrivelser fra foreningens arrangementer

Byvandring omkring Parkvej i Slagelse i Slagelse 2017

Årets byvandring begyndte på parkeringspladsen ved Slagelse-Hallen. Vi hørte historien om idrætsfaciliteterne og herfra gik vi til det store sygehuskompleks, hvor vi også hørte historien. Fra sygehuset gik vi over Sct. Mikkels Kikregård og gjorde stop ved nogle af gravstederne. Så gik vi ad Kirkegårdsstien til Skolegade og videre ind i Østre Skoles gård. På hele turen fortalte Torben Hansen om de arkæologiske udgravninger og Carsten Egø Nielsen om den nyere historie.

Tur til Gørlev Kirke og Fugledegård ved Tissø 2017

Lørdag den 17. juni havde foreningen arrangeret en tur til Gørlev Kirke, hvor formanden Carsten Egø Nielsen fortalte om runestenene og kirke. Efter Gørlev Kirke gik turen videre til Fugledegård ved Tissø, hvor amatørarkæolog Gunnar Jørgensen fortalte om udgravningerne af en af Nordeuropas største og rigeste bebyggelser fra sen jernalder og vikingetid (ca. 550 e.Kr. til 1050 e. Kr.) med både stormandsresidenser og handelscenter med internationale kontakter.

 

 

 

 

 

Byvandring på Det gamle Kloster 2016

De fleste kender Slagelse Gamle Kloster og Helligåndskirken på den side, der vender ud mod Bredegade. Vi havde i september fået tilladelse til at færdes overalt på klosterets område, og fik derfor mulighed for at se den gamle klosterhave, komme ind i kirken og i Helligåndshuset. Vi fik også set Niels Larsen Stevns to berømte fresker fra 1938 ”Barmhjerterlighed” og ”Taknemmelighed”. Overalthørte vi naturligvis historien bag stederne, og sammenhængen til Antvorskov Kloster.

Romersk mad og vin 2016

Traditionen tro var der igen i år historisk mad. Årets tema var romersk mad og vin.

Rundvisning i Højbyen i Kalundborg 2016

Vores søsterforening i Kalundborg havde inviteret os til en rundvisning i Højbyen i Kalundborg. Vi blev med kyndige guider vist rundt omkring kirken og inde i kirken. Desuden så vi nærmere på ruinerne af den gamle borg, som der har været flere af i Kalundborg – både en vestborg og en østborg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rundvisning på Antvorskov 2015

Forening havde søndag den 7. juni arrangeret en rundvisning på Antvorskov. Rundvisning starter ved parkeringspladsen ved ruinen. Her fortalte Carsten Egø Nielsen kort om Antvorskovs historie. Efterfølgende stod Torben Hansen for en guidet rundvisning på ruinen.

 

Besøg på Danmarks Borgcenter i Vordingborg 2014

Foreningen havde den 14. juni 2014 arrangeret en tur til Danmarks Borgcenter i Vordingborg, hvor foreningen i anledning af jubilæet sponserede en rundtur på det nye museum. Billeder fra arrangementet ses nedenfor

 

I Hellig Anders fodspor 2014

Søndag den 25. maj 2014 fortalte Formanden om Hellig Anders på en byvandring fra Slagelse centrum til Hellig Anders kors. Vi var en lille sluttet flok, der gik fra Museet over Rosengården, Stenstuegade, Sct. Peders Kirke og Hellig Anders Kilde til Helling Anders Kors.

Billeder fra Foreningens 25 historie (fra jubilæumsrecception 2014)

Billeder fra foreningens historie, der blev forevist ved jubilæumsreceptionen lørdag den 8. marts 2014.

Nyheder

Seneste opdatering

Billeder fra årets byvandring 2017 omkring Parkvej, sygehuskomplekset, Sct. Mikkels Kirkegård, Kirkegårdsstien og skolegade er på nettet.

Billeder fra foreningens arrangementer

 

Billeder og beskrivelser fra arrangementer i 2016, 2015 og 2014 ligger på denne side, mens ældre arrangementer ligger under fanebladet 2012-2013 eller før 2012.

Copyright © All Rights Reserved